Trump nu a trecut în declarațiile fiscale un împrumut de 19,8 milioane de dolari, când era preşedinte ⋆ Universul.net

Donald Trump nu a dezvăluit, în timp ce era preşedinte al SUA, un împrumut de 19,8 milioane de dolari de la o companie care are legături istorice cu Coreea de Nord, scrie „The Guardian”, care preia un articol apărut în „Forbes”, potrivit News.ro.

Documentele obţinute duminică de procurorul general din New York indică un împrumut nedeclarat anterior datorat de Trump conglomeratului sud-coreean Daewoo. Daewoo a fost singura companie sud-coreeană căreia i s-a permis să opereze o afacere în Coreea de Nord la mijlocul anilor 1990, aminteşte „The Guardian”.

„Forbes” a dezvăluit că relaţia lui Trump cu Daewoo este veche de cel puţin 25 de ani. La un moment dat, Daewoo s-a asociat cu Trump pentru un proiect imobiliar în apropierea sediului Naţiunilor Unite din New York, Trump World Tower.

Trump şi Daewoo au continuat să facă afaceri împreună, folosind numele lui Trump pe şase proprietăţi din Coreea de Sud între 1999 şi 2007, potrivit revistei economice.

Publicaţia relatează că datoria în cauză „provine dintr-un acord pe care Trump l-a încheiat pentru a împărţi o parte din taxele de licenţă cu Daewoo”.

Potrivit documentelor analizate de Forbes, soldul de 19,8 milioane de dolari a rămas acelaşi din 2011 până în 2016. La cinci luni de la preluarea mandatului de preşedinte de către Trump, soldul a scăzut la 4,3 milioane de dolari, potrivit documentelor care prezintă starea finanţelor lui Trump la 30 iunie 2017.

La scurt timp după aceea, Daewoo a fost cumpărat la 5 iulie 2017, se arată în documente, fără a dezvălui cine a răscumpărat datoria.

„Forbes” relatează că, deşi împrumutul a fost raportat în documentele interne ale Organizaţiei Trump, acesta nu a fost dezvăluit în rapoartele publice de informaţii financiare ale fostului preşedinte.

 » Aflați mai multe informații aici.