Trupele ruse au continuat să atace Ucraina, în ciuda armistițiului anunțat de Putin

Trupele ruse au continuat să „terorizeze” civilii din Ucraina, potrivit guvernatorilor ucraineni, în ciuda presupusului armistițiu de 36 de ore de la Kremlin pentru Crăciunul ortodox pe rit vechi.

Potrivit The Guardian și Kyiv Independent, au fost raportate atacuri în cel puțin șapte regiuni din estul și sudul Ucrainei în ultimele 24 de ore, care au cauzat moartea a cel puțin trei persoane și au rănit 14, relatează News.ro.

CITEȘTE ȘI VIDEO Pompierii și paramedicii din Constanța au salvat, după resuscitare, viața unui cățel dintr-un apartament incendiat

Trupele ruse au bombardat vineri de 39 de ori regiunea de sud Herson. Clădirile rezidențiale și o clădire a unei stații de pompieri au fost atacate în orașul eliberat Herson, a declarat, sâmbătă, pe Telegram, guvernatorul Yaroslav Ianușevici. “Șapte civili au fost răniți vineri în părțile eliberate ale regiunii Herson”, a adăugat el.

În regiunea de est Donețk, guvernatorul Pavlo Kyrylenko a declarat că doi civili au fost uciși în Bahmut și în orașul din apropiere Krasna Hora. Alți șapte au fost răniți, a precizat el.

CITEȘTE ȘI VIDEO Putin, singur la slujba de Crăciun de la Kremlin

Guvernatorul Harkovului, Oleh Syniehubov, a spus că trupele ruse „terorizează” civilii din regiunea de nord-est. Nu au fost raportate victime, dar clădirile rezidențiale și comerciale au continuat să fie sub foc în timpul presupusei perioade de încetare a focului.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on