Tudor Chirilă despre politicieni, după eșecul Schengen: “Ne vor invita să boicotăm stațiunile de schi din Austria”

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 17:28

1083 citiri

La o zi de când aderarea României la Spațiul Schengen a fost respinsă, situația este în continuare comentată în mediul online.

Printre cei care au reacționat este și Tudor Chirilă. Artistul se referă, printre altele, la lipsa de asumare a unei responsabilități din partea politicienilor români.

“În eșecul Schengen un lucru e clar: politicienii nu-și asumă nicio responsabilitate. Nimic. E un spectacol al neasumării. Desigur, dacă am fi intrat în Schengen am fi avut un spectacol grosolan al emfazei și fuduliei și un festival tv al realizării mărețe. Mă mir că această clasă politică putredă, incompetentă și coruptă nu-i înțelege pe austrieci: oamenii ăia fac ce fac și ai noștri de ani de zile: politizează chestiunea Schenghen, folosesc informații și cifre false, deturnează sensuri că să servească cât pot de bine un discurs electoral câștigător.

De câte ori această clasă politică paralelă cu nevoile României, dar foarte conectată la pîrghiile producției de averi din afaceri cu statul eșuat, nu s-a folosit de teme false, nu a mințit și distorsionat, nu a alimentat atăt un discurs anti-european cât și nenumărate ipoteze conspiraționiste că să obțină voturi prin manipulare, diversiune, falsă stimulare a sentimentului naționa și alimentarea unor temeri false?

Austriecii au procedat fără niciun fel de scrupul, fără niciun fel de argument logic, fără niciun argument factual. Veto-ul lor este, de fapt, un gest de politică internă, un vot care chipurile protejează Austria de dușmanul migraționist din România?

Același tip de joc ca al politicienilor noștri care acum joacă cartea indignării. Se vor indigna însă și atât. Ne vor invita să boicotăm stațiunile de schi din Austria, uitând să ne amintească un lucru simplu: că ei sunt de fapt motivul pentru care am ajuns să boicotăm stațiunile noastre.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on