Tudor Chirilă, elogiu cetățenilor care împing România înainte: “Măcar astăzi putem să luăm o pauză de la ticăloșii și nerușinații care ne conduc”

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 16:21

1148 citiri

Tudor Chirilă a postat de Ziua Națională câteva gânduri despre români și țara în care trăim.

Artistul a relatat o întâmplare de la metrou care l-a impresionat și l-a făcut să creadă în schimbare. În textul postat pe pagina sa de pe Facebook, Chirilă i-a amintit pe câțiva dintre oamenii care au reușit să-l facă să creadă într-o Românie mai bună: un medic, un profesor, o asistentă, voluntarii care se oferă unei cauze.

“Acum câteva zile eram la metrou, urcasem și s-a auzit semnalul de închidere a ușilor. Un călător întârziat a alergat, dar n-a mai apucat să se strecoare printre uși. E frustrarea pe care am trăit-o cu toții măcar o dată. Am crezut că trenul pleacă, dar ușile s-au deschis ca să-l lase pe omul ăla să intre. Gestul mi s-a părut enorm și de acest 1 decembrie mă gândesc la genul ăsta de oameni. Am avut o stare de bine gândindu-mă la conductorul ăla pe care n-am să-l cunosc niciodată. El a produs o schimbare. Mică, infinitezimală, dar o schimbare.”

Cine sunt oamenii care schimbă

“Aleg să mă gândesc de 1 Decembrie la oamenii care schimbă de la firul ierbii. La un profesor care crede în dialog, care își face planul de lecție sau care face meditații gratuite cu copii sărmani. Da, există oamenii ăștia a căror muncă nevăzută e o formă de rezistență împotriva sistemului. Mă gândesc la oameni ca fetele de la Dăruiește Viață care au reușit imposibilul, spitalul lor e aproapte gata, iar ele sunt aceleași fete care au început nebunia asta acum mai bine de unsprezece ani.

Mă gândesc la oftalmologul care a salvat o prietenă trimițând-o la operație în Italia pe banii fundației lui,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on