Turcia expulzează zece ambasadori, printre care și cel al SUA, care au cerut eliberarea unui opozant

scris astăzi, 09:28

Președinte;e turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că cei zece ambasadori care au făcut apel la eliberarea opozantului Osman Kavala vor fi declarați persona non grata, informează t24.com.tr.

“Kavala este filiala Turcia a lui Soros. 10 ambasadori au venit la Ministerul de Externe pentru el. Ce este cu impertinența asta? Unde credeți că sunteți? Aici este Turcia, Turcia! Nu puteți să veniți aici la Ministerul de Externe și să dați instrucțiuni. Eu i-am dat indicația necesară ministrului nostru de Externe. I-am zis: ‘O să rezolvați imediat să îi declarați cât mai curând pe cei 10 ambasadori persona non grata’”, a spus Erdogan la o inaugurare la Eskișehir, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Declararea ambasadorilor drept “persona non grata” reprezintă primul pas înainte de expulzarea lor, scrie dw.com.

Joi, Erdogan a amenințat că îi va expulza pe ambasadorii a zece state –  SUA, Germania, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Suedia -, în urma unui apel la eliberarea opozantului Osman Kavala lansat de către aceste zece țări.

Zece țări occidentale au îndemnat, într-un comunicat comun, luni seara, la o ”soluționare dreaptă și rapidă în dosarul” Osman Kavala, un editor și mecena turc care a devenit oaia neagră a regimului Erdogan.

Osman Kavala este încarcerat de patru ani fără să fie judecat.

Afla mai multe despre
turcia
sua
ambasadori  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on