Turiștii greci din autocarul accidentat la Pasajul Unirii vor să dea în judecată autoritățile române ⋆ Universul.net

Forte de interventie la locul accidentului unde un autocar inmatriculat in Grecia a acrosat poarta de gabarit a Pasajului Unirii, in Bucuresti, 23 decembrie 2022. Inquam Photos / George Călin

Turiștii greci aflați în autocarul implicat în accidentul din Pasajul Unirii din Capitală, în urma căruia un bărbat de 53 de ani și-a pierdut viața, iar alți 21 de pasageri au fost răniți, vor să dea în judecată autorităţile din Bucureşti şi agenţiile de turism, scrie publicaţia din Grecia in.gr, potrivit Hotnews.

Autocarul pornise din Volos şi Larissa cu 47 de turişti greci la bord care plătiseră o vacanță de Crăciun la București. La intrarea în Pasajul Unirii, autocarul a izbit limitatorul de înălțime, care a zdrobit plafonul vehicului, iar geamurile s-au spart.

Ne opream la fiecare două ore și jumătate sau aşa ceva, în funcţie de locul unde găseam următoarea parcare, iar pauza era de 20 de minute.

Având în vedere starea drumului, şoferul mergea încet, am înţeles cu toţii asta”, a declarat unul dintre pasagerii autocarului, Maria Thersiti, scrie News.ro, citând publicaţia din Grecia in.gr.

Întrebată dacă va acţiona în justiţie, Thersiti a precizat: „Cu siguranţă, aş vrea să fi fost toţi doar răniţi şi ca acea persoană să fie în viaţă. Din păcate, există o persoană care a murit şi pentru că în România au mai fost accidente în acelaşi loc, după ce trecem peste toate şi după înmormântare ne vom organiza încet pentru a acţiona în justiţie împotriva ambelor agenţii de turism, din Volos şi Larissa, dar şi împotriva autorităţilor române”.

Şoferul autocarului nu ştia exact unde sunt actele autocarului, aşa le spunea pasagerilor aşezaţi în partea din faţă”,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on