Turiștii românii au cheltuit, în decembrie 2022, zeci de milioane de euro, în primele cinci ţări de destinaţie. ⋆ Universul.net

Sursa: Pixabay

Românii au cheltuit, în decembrie 2022, peste 77 de milioane de euro, cumulat, în primele cinci ţări de destinaţie – Malta, Regatul Unit, Olanda, Irlanda, Germania, arată un studiu publicat, luni, de Revolut, notează Agerpres.

Conform sursei citate, topul s-a menţinut şi în ultimul trimestru al anului trecut, iar valoarea cheltuielilor trimestriale pentru această categorie de servicii a depăşit 225 milioane de euro.

„Totuşi, la nivelul întregului an, clasamentul ţărilor care au atras cele mai mari sume cheltuite de turiştii români a fost Olanda, Regatul Unit, Irlanda, Malta, Statele Unite ale Americii”, susţin autorii studiului.

De asemenea, utilizatorii români ai Revolut au fost şi unii dintre cei mai activi turişti din regiune, potrivit sumelor totale cheltuite de turişti cu super-aplicaţia Revolut, în aceste ţări, pe parcursul anului trecut.

Românii s-au aflat pe a doua poziţie în rândul turiştilor străini care au mers în Bulgaria, după britanici, în Ungaria, tot pe a doua poziţie, după britanici, în Cehia – a patra poziţie după polonezi, britanici, slovaci, în Polonia – a opta poziţie, după britanici, irlandezi, cehi, lituanieni, germani, spanioli şi olandezi.

De partea cealaltă, turiştii străini care au cheltuit cel mai mult în ţara noastră, în ultima lună a anului 2022, au fost cei din Regatul Unit, Germania, Franţa, Irlanda, Olanda. Aceştia au lăsat aproximativ 26 de milioane de euro în România. La nivelul trimestrului, topul s-a modificat sensibil, între primele cinci ţări de unde au provenit turiştii intrând Italia, în locul Olandei.

„În ceea ce priveşte clasamentul la nivelul întregului an, în acesta au figurat Regatul Unit, Germania, Irlanda, Franţa şi Olanda, care au generat plăţi consolidate de aproximativ 217 milioane euro în ţara noastră pentru servicii turistice. România a fost luată în calcul nu doar ca destinaţie de city break-uri,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on