Twitter admite că algoritmii platformei sale de socializare favorizează postările politicienilor și presei de dreapta

Twitter a recunoscut că algoritmii platformei sale amplifică mai multe tweet-urile de la politicieni de dreapta și organizații media de dreapta, decât postările din surse de stânga, potrivit BBC și The Guardian.

Platforma de socializare a examinat tweet-urile oficialilor aleși din șapte țări – Marea Britanie, SUA, Canada, Franța, Germania, Spania și Japonia. De asemenea, a studiat dacă conținutul politic de la organizațiile media a fost amplificat pe Twitter, concentrându-se în primul rând pe surse de știri din SUA, cum ar fi Fox News, New York Times și BuzzFeed.

CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Studiul a comparat cronologia „Acasă” a Twitter – modul implicit în care 200 de milioane de utilizatori pot vedea postările celorlalți utilizatori, în care un algoritm adaptează ceea ce vede fiecare persoană – cu cronologia tradițională în care cele mai recente tweet-uri sunt clasate pe primul loc, scrie g4media.ro.

Cercetarea a constatat că în șase din șapte țări, în afară de Germania, tweet-urile politicienilor de dreapta au primit mai multă amplificare de la algoritm decât cele care aparțineau politicienilor de stânga; organizațiile de știri de dreapta erau mai amplificate decât cele de stânga și, în general, tweet-urile politicienilor au fost mai mult amplificate de o cronologie algoritmică decât de cronologia clasică, a celor mai recente postări.

Potrivit unui document de cercetare de 27 de pagini, Twitter a găsit o „diferență semnificativă statistic care favorizează dreapta politică” în toate țările, cu excepția Germaniei. Conform cercetării, o valoare de 0% însemna că tweet-urile au ajuns la același număr de utilizatori pe cronologia adaptată algoritmului ca și pe omologul său cronologic, în timp ce o valoare de 100% înseamnă că tweet-urile au atins o acoperire dublă. Pe această bază,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on