Ucraina: Armata rusă a bombardat oraşul Kramatorsk, în pofida armistiţiului anunţat de Moscova ⋆ Universul.net

Armata rusă a bombardat vineri de două ori oraşul Kramatorsk, în estul Ucrainei, după intrarea în vigoare a unui armistiţiu unilateral decretat de Moscova, a anunţat şeful-adjunct al administraţiei prezidenţiale ucrainene, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

„Ocupaţii au lovit oraşul (Kramatorsk) cu rachete de două ori. O clădire rezidenţială a fost lovită. Potrivit informaţiilor preliminare, nu sunt victime”, a scris Kirilo Timoşenko pe Telegram.

Puţin mai devreme, AFP informa că bombardamente au fost auzite de ambele părţi ale frontului din Bahmut, epicentrul luptelor din estul Ucrainei, după intrarea în vigoare a armistiţiului decretat de Moscova.

O încetare a focului unilaterală decretată de Rusia în Ucraina cu ocazia Crăciunului ortodox pe stil vechi ar fi trebuit să înceapă vineri la prânz (12.00, ora Moscovei – 09.00 GMT), deşi sinceritatea iniţiativei a fost pusă la îndoială de Kiev.

Ucraina a respins această iniţiativă drept „act de propagandă”. Potrivit preşedintelui Volodimir Zelenski, aceasta este o „scuză cu scopul cel puţin de a opri avansul trupelor noastre în Donbas şi a aduce echipament, muniţie şi oamenii mai aproape de poziţiile noastre”.

Începutul teoretic al unei încetări a focului în Ucraina, anunţată de Rusia de Crăciunul pe stil vechi

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on