Ucraina – Ministrul ucrainean al Energiei: Urmează zile dificile după atacurile rusești de sâmbătă

scris astăzi, 17:06

Ministrul ucrainean al Energiei, German Galușcenko, a declarat că zilele următoare vor fi ”dificile” pe frontul energetic, după ce un atac masiv cu rachete al Rusiei a lovit sâmbătă infrastructura critică din mai multe regiuni, transmite Reuters.

“Din cauza bombardamentelor din majoritatea regiunilor, sunt introduse întreruperi de urgență (de curent). Zilele următoare vor fi dificile”, a transmis acesta.

Galușcenko a declarat că infrastructura energetică din șase regiuni ucrainene a fost deteriorată în urma atacurilor, informează News.ro.

CITEȘTE ȘI Bulgaria negociază cu România pentru livrări de gaze

DTEK, cea mai mare companie privată de energie din Ucraina, a declarat că două dintre centralele sale termice au fost lovite de atacurile de sâmbătă.

O stație a încetat să mai producă electricitate.

Oficialii guvernamentali au declarat anterior că aproximativ 40% din sistemul energetic al Ucrainei a fost deteriorat în urma atacurilor cu rachete și drone din ultimele trei luni asupra infrastructurii energetice a țării.

Kirilo Timoșenko, șef adjunct al biroului președintelui, a declarat că peste 300.000 de generatoare au fost livrate Ucrainei în decembrie, în timp ce țara se luptă pentru a supraviețui lunilor reci de iarnă, în pofida deteriorarii infrastructurii electrice

Afla mai multe despre
ucraina
rusia
bombardamente
rachete
infrastructura  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on