Ucraina – Răspuns surpriză la armistițiul cerut de Putin

scris astăzi, 19:10

Rusia trebuie să lase ”teritoriile ocupate” în Ucraina înaintea oricărui ”armistioțiu temporar”, declară joi șeful de cabinet al lui Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, care denunță drept o ”ipocrizie” un armistițiu de 36 de ore anunțat de Vladimir Putin, de vineri de la prânz și până la miezul nopții de sâmbătă spre duminică, relatează CNN.

”Mai întâi, Ucraina nu atacă un teritoriu străin și nu omoară civili. Așa cum face Federația rusă. Ucraina distruge doar membrii armatei ruse de ocupație pe teritoriul său”, declară Podoliak, arată news.ro.

CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO SUA anunță cu ce va pleca Zelenski

”În al doilea rând, Federația rusă trebuie să lase teritoriile ocupate – numai atunci va exista un «armistițiu temporar». Păstrați-vă ipocrizia pentru voi”, scrie el pe Twitter.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat un armistițiu în Ucraina, la 6 și 7 ianuarie, relatează AFP.

Kremlinul a anunțat armistițiul astăzi.

CITEȘTE ȘI VIDEO Rusia trimite fregata „Amiral Gorșakov”, una dintre cele mai moderne nave ale sale, în Oceanul Atlantic

„Având în vedere apelul Înalt Preasfințitului Patriarh Kirill, îi dau instrucțiuni ministrului Apărării al Federației Ruse să introducă un regim de încetare a focului pe întreaga linie de contact din Ucraina de la ora 12:00 pe 6 ianuarie a acestui an până la ora 24:00 pe 7 ianuarie anul acesta”, afirmă documentul publicat de serviciul de presă al Kremlinului.

Joi dimineața, patriarhul Kirill al Rusiei ceruse încheierea unui armistițiu înaintea sărbătoririi Crăciunului pe rit vechi pe 7 ianuarie, după calendarul iulian.

CITEȘTE ȘI VIDEO Televiziunea rusă folosește Crăciunul ca obiect de propagandă împotriva Uniunii Europene: Frigul, bezna și hamsterul din supă

Tot astăzi,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on