Ultimul pălărier din București. Cei care purtau pălării – dușmanii poporului VIDEO

Cine are cap, trebuie musai să aibă și o pălărie. Asta ar spune Nea Nicu, ultimul pălărier din Capitală și, probabil, din țară. Meseria lui nu mai înseamnă mare lucru de când marfurile importate au umplut magazinele. Totuși, la 92 de ani, muncește cu același drag, doar ca meseria lui să nu fie uitată. Muncește, spune el, la fel ca în prima zi în care a ajuns din întâmplare într-un atelier de pălării ca ucenic și din care a ieșit cel mai cunoscut pălărier din România.

Este credința care l-a ghidat pe Nea Nicu, ultimul pălărier din România, să facă pălării timp de aproape 80 de ani. L-am găsit în atelierul lui din Pasajul englez din București. Lucrează de când se știe cu aceeași tehnică și cu aceleași scule pe care le-a salvat din atelierul în care a făcut prima lui pălărie, relatează Prima TV.

CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

S-a născut într-un sat din Gorj și a ajuns pălărier din întâmplare. Își amintește că, pe când avea vârsta de doar 14 ani, a ajuns în București și s-a dus ca ucenic într-un atelier din zona Gării de Nord. Acolo a învățat meserie, iar ,în timp, din mâinile lui au ieșit pălăriile care l-au făcut cunoscut în toată țara.

Pe vremea comunismului, povestește el, cei care purtau pălării erau considerați dușmanii poporului. El a continuat, însă, să le facă.

CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Pe pereții micului atelier, mărturie a longevității sale stau fotografii vechi, cu el din tinerețe sau cu clienți care nu l-au uitat. Deși are 92 de ani, n-ar vrea încă să se oprească.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on