Un bărbat a fost reţinut în cazul rețelei de falsificatori de certificate verzi din Sectorul 2. Poliția a audiat 168 de suspecți și 10 martori

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 20:43

398 citiri

În urma descinderilor efectuate la centrul de vaccinare Neghiniţă din Sectorul 2, pentru suspiciuni legate de eliberarea unor certificate false de vaccinare anti-COVID, poliţia a efectuat cinci percheziţii imobiliare şi are, în acest moment, 168 de suspecţi, zece martori şi un bărbat care a fost reţinut, a anunţat joi seară, 28 octombrie, Poliţia Capitalei.

Anunţul despre rețeaua de falsificatori de certificate verzi a fost făcută de către primarul de sector Radu Mihaiu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

“Începând de azi centrul de vaccinare Neghiniță se închide temporar. Deși în contextul actual e nevoie ca de aer de fiecare centru, suntem forțați să întrerupem activitatea pentru o perioadă. Parchetul, împreună cu Poliția, au descins azi la prima oră pentru a ridica probele de la fața locului.

Acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false. Am alertat imediat autoritățile abilitate, iar azi s-a confirmat că astfel de cazuri s-au repetat.

Voi dispune schimbarea în integralitate a personalului din această locație. Până când procurorii nu vor finaliza cercetările nu putem risca să mai colaborăm cu nimeni de acolo. Vom schimba întreaga echipă. Iar în cel mai scurt timp vom reporni activitatea în centrul Neghiniță. Fiindcă e mare nevoie de imunizare în aceste zile.

Toate persoanele programate aici le vom redirecționa către celelalte centre de vaccinare. La Cora Pantelimon am suplimentat cu un nou flux. La Piața Obor vom porni zilele acestea încă două fluxuri. Și suntem în fază avansată pentru deschiderea unui nou centru la Mega MallŢ, a precizat primarul în postare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au anunţat joi, 28 octombrie, că personalul centrului de vaccinare din Sectorul 2 a înlocuit datele unor persoane care s-au vaccinat cu ale altora pentru ca acestea din urmă să poată obţine,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on