Un bărbat de 55 de ani care făcea lucrări la sistemul de canalizare a murit electrocutat

Un bărbat de 55 de ani care făcea lucrări la sistemul de canalizare în oraşul Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, a murit electrocutat. El a fost supus manevrelor de resuscitare, dar nu a mai putut fi salvat. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Într-un alt incident, produs în comuna Borăscu, un muncitor care lucra tot la reţeaua de canalizare a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ.Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a fost solicitat să intervină, joi, în oraşul Târgu Cărbuneşti, după ce un bărbat de 55 de ani s-a electrocutat în timp ce făcea lucrări la sistemul de canalizare. 

Acolo s-au deplasat un echipaj SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Târgu Jiu şi o ambulanţă din cadrul SAJ Gorj, iar la sosirea echipelor de intervenţie bărbatul era în stare de inconştienţă. Au fost făcute manevrele de resuscitare, fără succes însă, fiind declarat decesul. 

”La data de 18 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu-Cărbuneşti au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că o persoană s-a electrocutat la locul de muncă. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, în urma cercetărilor efectuate au stabilit faptul că, un bărbat de 55 de ani din comuna Prigoria, angajat al unei societăţi comerciale, în timp ce efectua măsurători pentru prelungirea reţelei de canalizare pe raza oraşului Târgu-Cărbuneşti, în momentul în care a scos o ştachie confecţionată din aluminiu a atins firele de înaltă tensiune de la reţeaua electrică, electrocutându-se”, a precizat IPJ Gorj.

Acolo au ajuns şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on