Un cetăţean inculpat pentru corupţie a fost făcut cetăţean de onoare de către CJ Bistriţa-Năsăud

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a anunţat că intenţionează să acorde 10 titluri de cetăţean de onoare al judeţului.Printre cele zece persoane care ar urma să fie onorate, într-o ceremonie ce va avea loc în decembrie, se numără şi Traian Larionesi, administratorul grupului de firme Frasinul. Acesta va primi titlul „pentru aportul de excepţie adus mediului de afaceri din judeţul Bistriţa-Năsăud, prin dezvoltarea unor afaceri de succes şi pentru realizarea de proiecte inovative”, potrivit motivaţiei Consiliului Judeţean.

Problema este că „aportul de excepţie” al lui Traian Larionesi înseamnă, de fapt, un dosar penal pentru corupţie, o acuzaţie de dare de mită, plus mai multe scandaluri legate de defrişări ilegale şi uciderea de animale rare.

În 2015, şapte firme din Bistriţa-Năsăud, printre care şi Frasinul SRL Anieş, deţinută de cel care va deveni de anul acesta cetăţean de onoare al judeţului, au fost percheziţionate într-un dosar privind defrişări ilegale de păduri.

Ancheta a fost începută pentru fapte de corupţie care ar fi fost comise in perioada 2009-2014.

Procurorii au făcut percheziţie şi la locuinţa lui Traian Larionesi, firma Frasinul ocupându-se de prelucrarea lemnului şi producerea de cherestea.

În 2022, potrivit datelor din portalul instanţelor, consultate de PRESShub, pe rolul Tribunalului Bistriţa-Năsăud, a fost înregistrat un dosar penal, în care Traian Larionesi şi firma sa, Frasinul SRL, sunt inculpaţi pentru fapte de corupţie.

Cititi mai multe pe presshub.ro

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on