Un foc în aer liber lăsat nesupravegheat s-a extins pe mii de metri pătrați de vegetația uscată, în Giurgiu

Joi, 05 Ianuarie 2023, ora 22:36

424 citiri

Aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată au ars joi seara, 5 ianuarie, pe un teren viran situat în șoseaua Portului din municipiul Giurgiu.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta în mai multe focare și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă, fiind o zonă cu multă vegetație și lăstăriș, potrivit Adevărul.

”Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui foc în aer liber, lăsat nesupravegheat. Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor”, a transmis ISU Giurgiu.

Pompierii avertizează că, în astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Citește și:

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din municipiul Giurgiu, a fost reţinut miercuri, 4 ianuarie, pentru 24 de ore, după ce a tras mai multe focuri de armă de la fereastra apartamentului în…

Un copil de 11 ani din localitatea Călugăreni, judeţul Giurgiu, a decedat, marţi, după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni de o ambulanţă, oprită pentru a acorda prioritate, dar care a…

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on