Un fost baron PSD de Neamț, emoționat în instanță: „Nu pot să mă pronunț, în dosarul meu sunt basme”

Ioan Munteanu, fost șef al PSD Neamț condamnat pe fond la 6 ani de pușcărie pentru o mită de 400.000 de euro, a declarat în utltimul cuvânt marți, 17 ianuarie, la termenul final de la Curtea de Apel București, că acuzațiile din dosarul lui sunt „basme”, dar cu toate acestea a invocat prescripția.

Fostul baron PSD de Neamț s-a răzgândit de la un termen la altul, deoarece în data de 16 septembrie 2022 spunea că vrea să se judece în continuare cu procurorii DNA pentru a-și dovedi nevinovăția.

La termenul de marți al procesului – dată la care au avut loc dezbaterile finale – avocatul lui Ioan Munteanu a cerut încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripţiei.

Ioan Munteanu a fost emoționat în ultimul cuvânt în fața instanței, deși pentru el lucrurile sunt cam clare: în perioada 2018-2022 Româna nu a avut legislație cu privire la întreruperea prescripţiei – așa-numita „prescripție specială” prevzută de art. 155 Cod procedură Cod penal, declarat neconstituțional de CCR – astfel că în cazul lui se aplică termenele prescipției generale, de la art. 154.

Cum faptele de luare de mită și spălare de bani sunt din 2009-2010, nu e o surpriză că Ioan Munteanu va scăpa nepedepsit, chiar dacă a fost condamnat pe fond la 6 ani de pușcărie.

Cu toate acestea, fostul șef al PSD Neamț a spus în ultimul cuvânt că nu se poate „pronunța” cu privire la acuzațiile DNA. Nici nu ar avea cum să se pronunțe, având calitatea de inculpat.

Fostul baron PSD: „În opinia mea, nu trebuia să fiu aici!”

Ioan Munteanu a susținut că dosarul este unul „fabricat”, în care denunțătorii au scris „basme”.

„Doamnă președinte, Onorată instanță, mi-e și foarte greu să vorbesc.

 » Aflați mai multe informații aici.