Un jurnalist american a decedat în timpul meciului Argentina-Olanda

Renumitul jurnalist american Grant Wahl a murit în Qatar, după ce s-a prăbușit în timp ce transmitea de la Cupa Mondială, stârnind un val de șoc și nemulțumire în lumea sportului.

El „s-a prăbușit” în zona rezervată presei în timp ce relata de la meciul de vineri Argentina-Olanda, a declarat un martor pentru CNN.

Circumstanțele morții sale nu sunt clare.

„Întreaga familie US Soccer are inima frântă să afle că l-am pierdut pe Grant Wahl”, a transmis US Soccer într-o declarație pe contul său oficial de Twitter.

„Grant a făcut din fotbal munca vieții sale și suntem devastați că el și scrisul lui genial nu vor mai fi alături de noi.”

US Soccer a lăudat pasiunea lui Wahl și „credința în puterea jocului de a promova drepturile omului” și a transmis condoleanțe soției lui Wahl, Celine Gounder, și celor dragi.

Wahl a scris despre fotbal mai bine de două decenii, inclusiv de la 11 Cupe Mondiale, potrivit site-ului său. A scris pentru Sports Illustrated și a fost autorul a două cărți despre acest sport.

Într-un episod din podcastul Futbol cu ​​Grant Wahl, publicat cu doar câteva zile înainte de moartea sa, pe 6 decembrie, acesta se plânsese că se simțea rău.

„A devenit destul de rău în ceea ce privește durerea în piept, senzația de apăsare, presiunea”, a afirmat el spunând că a cerut ajutor la clinica medicală de la centrul media al Cupei Mondiale, crezând că are bronșită.

I s-au dat sirop de tuse și ibuprofen și s-a simțit mai bine la scurt timp după aceea, a spus el.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on