Un oraş chinez cu 13 milioane de locuitori, plasat în carantină, înăspreşte restricţiile anticovid, după ce China înregistrază 206 noi contaminări ⋆ Universul.net

Oraşul chinez Xi’an, unde 13 milioane de locuitori se află în carantină, a anunţat duminică o dezinfecţie ”totoală” şi a înăsprit restricţiile, în contextul în care China înregistrează un număr-record de contaminări cu noul coronavirus din ultimele 21 de luni, relatează AFP, citată de News.ro.

Această ţară asiatică aplică, de anul trecut, o strategie ”zero covid” care constă în a face totul pentru a limita la maximum apariţia unui nou caz de covid-19.

Autorităţile îşi intensifică atenţia pentru a evita să apară vreun focar de anvergură înantea Jocurilor Olimpice (JOI) de Iarnă de la Beijing, prevăzute în perioada 4-20 februarie.

Însă focare sporadice apar cu regularitate în ultimele luni, de exemplu la Xi’an (nord), un oraş cunoscut în întreaga lume prin celebra sa armată de teracotă, plasat în carantină joi.

”În zilele următoare, un anumit număr de cazuri riscă să fie detectate”, a avertizat în faţa presei un reprezentant al Xi’anului, He Wenquan, care a îndemnat populaâia ”să nu intre în panică”.

Aproximativ 29.000 de persoane au fost plasate în izolare – în hoteluri speciale -, a anunţat acest oficial.

Oraşul Xi’an se află la aproximativ 900 de kilometri de instalaţiile olimpice.

În vederea împiedicării oricărei răspândiri, locuitorii din Xi’an au fost testaţi deja de mai multe ori, potrivit autorităţilor.

O dezinfectare ”totală” urma să înceapă duminică seara.

Restrcţiile cu prvire la locuitori au fost, de asemenea, consolidate.

De-acum, fiecare gospodărie din Xi’an mai poate trimite doar o dată la trei zile un singur membru să cumpere produse de primă necesitate, Precedenta autorizaţie era la două zile.

Toate întrepinderile considerate ”neesenţiale”, cu excepţia supermarketurilor, magazinelor de proximitate şi instituţiilor medicale au primit ordinul să închidă.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on