Un patron din Ardeal și-a anulat vacanța la schi cu angajații în Austria: ”Am închis conturile la BCR. Nu mai colaborez cu firme austriece”

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 11:36

7257 citiri

Patronul firmei Aurocar 2002, cu afaceri în Alba și Hunedoara, și-a anulat vacanța la schi cu angajații după ce Austria s-a opus, joi, prin veto aderării României la Spațiul Schengen.

Dan Aurel Pricăjan a spus că pe lângă decizia de anulare a vacanței a hotârât să-și închidă și conturile la BCR, bancă al cărei acționar principal este Erste Group din Austria.

„Nu mai colaborez cu firme austriece. Nu mai alimentez de la OMV, mi-am închis conturile la BCR, mi-am anulat vacanța de schi în Austria. La revedere Austria pe o perioadă nedeterminată!”, a declarat Dan Aurel Pricăjan pentru ziarulunirea.ro.

Pricăjan a completat că sumele plătite pentru un sejur în Austria se ridicau la nivelul miilor de euro, mai ales că urma să plece cu angajații într-un teambuilding.

„Cum ar fi posibil ca după umilința asta să merg să stau cu căciula în mână la ei acolo când sunt atâtea posibilități. Am făcut rezervare în Italia și voi merge acolo cu angajații în ianuarie”, a mai spus, revoltat, acesta. Firma Aurocar 2002 a avut în 2021 afaceri totale de 15,6 milioane de lei și un profit de 1,48 de milioane de lei, rspectiv 41 de angajați.

Joi, un alt om de afaceri din Alba, Voicu Vușcan, administrator al unuia dintre cei mai mari producători de mezeluri din țară, a anunțat că va întrerupe colaborările cu firme austriece ca urmare a opoziției Austriei față de aderarea României la Schengen.

Citește și:

Gigi Becali, patronul echipei de fotbal FCSB, a avut o reacție dură la adresa Austriei, țară care s-a opus intrării României în spațiul Schengen.
„Eu o şterg, Austria, de pe globul…

 » Aflați mai multe informații aici.