Un preot curajos: și-a pus masca și vizitează bolnavii COVID din spitale pentru a le aduce alinare sufletească

Preotul Ciprian Dinu ştie că oamenii în suferinţă au nevoie de mângâiere de la Dumnezeu. Se îmbracă la fel ca un doctor, în combinezon, şi le dă bolnavilor din Terapie Intensivă tratament pentru suflet.Părintele Ciprian cunoaşte regulile de echipare la fel ca personalul medical şi le respectă cu sfinţenie.

„În momentul în care avem metode de protejare a sănătății și a vieții și nu le folosim, nu înseamnă ca suntem mai credincioși, înseamnă ca suntem fanatici.”, spune el.

Spre deosebire de lăcaşele de cult, biserica părintelui Ciprian are zeci de saloane umplute cu suferinţă.„La pacienţii aceştia cu coronavirus am observat extrem de multă demnitate, nu mă aşteptam la aşa ceva, am avut nişte experienţe greu de imaginat”, spune părintele, potrivit antena3.

Şi pentru că a spovedit şi a împărtășit nenumăraţi muribunzi, Părintele Ciprian ştie şi care este cel mai mare regret al lor:

„Mulţi regretă că nu au acordat timp familiei, că nu au spus te iubesc copilului, soţiei, mi-a fost dor de tine şi lucrurile acestea atât de tandre.”

Şi pentru a avea cât mai puţini oameni de împărtăşit în spital şi cât mai mulţi români credincioşi şi sănătoşi în biserică, părintele consideră că regulile gândite de medici trebuie respectate:

„Creştinismul este o religie a libertăţii, dar libertatea aceasta presupune şi responsabilitate şi încredere în persoanele avizate precum medicii.”

Acesta este si motivul pentru care se opreste din cand în cand pe holuri, la câte un medic, la câte un asistent, pentru a-i binecuvanta și a le da putere.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on