Un român nevinovat a făcut opt luni de pușcărie din Italia. “Au arestat pe cine nu trebuia, am trăit un adevărat iad acolo”

Luni, 11 Octombrie 2021, ora 13:13

483 citiri

Un român care locuia în orașul italian Genova a făcut opt luni de închisoare, deși era complet nevinovat. Bărbatul a fost recent achitat și eliberat.

Ebert Ioan Eusabin are 37 de ani și trăiește împreună cu familia sa în Genova. Are trei copii și este un bărbat harnic, care reușește să asigure familiei sale un trai decent, chiar dacă pentru asta a fost nevoit să părăsească România.

Însă viața lui Eusabin s-a schimbat radical după ce într-o zi s-a trezit la ușă cu polițiștii italieni, care l-au ridicat și l-au dus direct la închisoare, acuzându-l de tâlhărie. A fost pus pe seama lui un jaf care avusese loc în urmă cu doi ani la Carpi, dar cu care nu avea în realitate absolut nicio legătură.

Confuzia s-a produs după ce în dimineaţa zilei de 4 august 2019, doi bărbaţi s-au dat jos dintr-un Mercedes şi au intrat într-o sală de jocuri din Carpi. Cu fețele acoperite, cei doi au îndreptat armele spre proprietarul sălii de bingo și au plecat de acolo cu 9.000 de euro. Camerele de supraveghere au surprins mașina și plăcuța de înmatriculare, iar asta i-a dus pe anchetatori la român.

Luat din mijlocul copiilor și dus cu forța în arest

Asta deși ancheta a avansat greoi, iar polițiștii au avut nevoie de aproape un an pentru a se lămuri că în imagini apare chiar mașina românului. Un singur amănunt, esențial însă, le-a scăpat anchetatorilor. Românul își vânduse mașina cu trei săptămâni înainte de jaf, însă pentru că noul proprietar nu a vrut să plătească o taxă, nu apucase să facă şi actele oficiale, scrie Il Resto del Carlino.

Argumentele românului nu au ținut în fața anchetatorilor,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on