Un șofer lăsat fără permis pentru alcoolemie a dat vina pe dezinfectantul pentru mâini. Bărbatul s-a folosit în apărarea sa de un experiment făcut de un polițist

Un șofer din Bihor amendat și lăsat fără permis pentru că a fost prins băut la volan a contestat amenda în instanță, susținând că nu a consumat alcool, de vină pentru alcoolemie fiind dezinfectantul pentru mâini.

Iulie 2021. Aflat la volanului unui Peugeot, Raul T. este oprit de un echipaj de Poliție și pus să sufle în etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul susține că nu a consumat alcool și cere să îi fie recoltate probe de sânge. În urma analizelor de laborator reiese o alcoolemie de 0,07 mg/l alcool pur în sânge.

Pentru că alcoolemia este sub limita pentru care se întocmește dosar penal, șoferul a fost sancționat cu amendă de 1.300 de lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru o periodă de trei luni.

Și-a adus aminte că a folosit „o cantitate mare de dezinfectant”

Raul T. a contestat sancțiunea în instant cerând anularea procesului-verbal pe motiv că alcoolemia provine de la dezinfectantul pentru mâini pe care l-a folosit. În instanță, șoferul a arătat că și-a amintit că „și-a pus pe mâini o cantitate mare de dezinfectant cu conținut de alcool de 85%, imediat după ce s-a urcat în mașină, iar în momentul imediat următor, nu a apucat să facă câțiva metri la volan a fost oprit de echipajul de poliție”.

De asemenea, bărbatul a arătat că, fără să se gândească la repercusiuni, când i s-a înmânat muștiucul pe care l-a introdus în aparatul etilotest, din nou s-a dezinfectat pe mâini.

Bihoreanul a mai arătat că „din punctul său de vedere alcoolul inhalat a intrat din plămâni in sânge și acesta este motivul pentru care in urma prelevării și testării probelor biologice s-a găsit cantitatea de 0,07 mg/l in sânge”.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on