Unde poți conduce legal fără permis. Ponturile, oferite de un polițist vlogger: „Aleea din cimitir este deschisă circulației publice” VIDEO

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 09:02

650 citiri

Tavi Perțea, un polițist din Bihor, urmărit pe Youtube de aproape 100.000 de persoane, a realizat un vlog în care explică unde poți conduce legal fără a avea permis. Polițistul a subliniat în filmare că nu încurajează conducerea fără permis.

Polițistul explică în primul rând că legea sancționează conducerea fără permis doar pe drum public. Astfel, polițistul oferă mai întâi definiția din codul rutier a „drumului public”. Drum public – orice cale de comunicație terestră, cu excepția căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulației publice; drumurile care sunt închise circulației publice sunt semnalizate la intrare cu inscripții vizibile.

„Drumul public trebuie să fie amenajat. Simplul fapt că arată ca un drum, chiar dacă nu este asfaltat poate fi drum public. Când vă alegeți locul nu vă lăsați induși în eroare de simplul fapt că nu trece nimeni pe acolo sau e la marginea satului. Am avut multe situații în care drum la care nu te-ai fi gândit că e drum public, era un drum comunal”, a explicat polițistul Tavi Perțea.

Potrivit polițistului o soluție este alegerea unui câmp, o pășune sau „cea mai bună variantă”, un circuit special amenajat sau drum proprietate privată care să fie închis circulației publice. „Nu conduceți niciodată pe un drum care arată a drum”, a mai explicat polițistul.

Tavi Perțea mai atrage atenția că în situația unui accident cu victime produs pe o pășune, chiar dacă nu vei fi cercetat pentru conducere fără permis te vei alege cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citeste si:

Executivul va aproba în şedinţa de joi, 14 octombrie, alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii….

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on