Ungaria – Critici dure pentru guvernul maghiar de la guvernatorul Băncii Centrale de la Budapesta: A cincea cea mai vulnerabilă țară din lume

scris astăzi, 15:27

Guvernatorul Băncii Centrale a Ungariei, György Matolcsy, a exprimat critici dure la adresa politicii economice a guvernului, luni dimineață, în cadrul ședinței comisiei economice a parlamentului, transmite publicația Telex.hu. Mai mulți reprezentanți ai comisiei au confirmat cele spuse pentru Telex.

Parlamentarul Bence Tordai a declarat că președintele băncii centrale a spus, printre altele, că „Ungaria se află într-o situație de cvasi-criză”, „a patra-cincea cea mai vulnerabilă țară din lume”, „al patrulea cel mai slab nivel de productivitate din UE”, arată G4Media.ro.

CITEȘTE ȘI DOCUMENT Proiectul de buget se bazează inclusiv pe modificarea modului de calcul al impozitelor și taxelor pe proprietate, deși Parlamentul tocmai a decis altceva, iar CCR încă nu s-a pronunțat

Potrivit postării lui Tordai, Matolcsy a mai spus că Ungaria „are al doilea cel mai mare pachet de deficite gemene după România; inflația va fi cea mai mare anul viitor, 15-18%”. Matolcsy a mai spus că inflația nu are drept cauze sancțiunile UE sau războiul pentru că a crescut din vara anului 2021 din cauza creșterii prețurilor la energie.

Guvernatorul băncii centrale a vorbit și despre faptul că Ungaria este în dificultate în multe privințe din cauza propriilor decizii. Armonia dintre politica băncii centrale și cea a guvernului s-a stricat.

Matolcsy a spus că „strategia guvernului de gestionare a crizei este incorectă”, „plafoanele de preț cauzează un surplus inflaționist de 3-4%, ele trebuie eliminate imediat”, „Ungaria este singura țară care consumă mai multă benzină și motorină decât înainte de criza energetică”.

Afla mai multe despre
györgy matolcsy
ungaria  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on