Ungaria VIDEO – Probleme pentru Viktor Orban ? Katalin Novak, învestită președinte, condamnă ofensiva Rusiei în Ucraina

Katalin Novak a fost învestită în funcția de președinte al Ungariei și a condamnat, la ceremonia de învestire care a avut loc în fața Parlamentului din Budapesta, în Piața Kossuth Lajos, ofensiva Rusiei în Ucraina, precizând că prima sa vizită oficială va fi în Polonia, informează The Guardian.

VEZI AICI ȘI Viktor Orban este izolat

“Marți, 17 mai, voi merge la Varșovia pentru a-l întâlni pe președintele Poloniei. Domnule președinte, dragă Andrzej (Duda), îți mulțumesc perntru oportunitatea de  a discuta așa cum se cuvine între prieteni. Noi condamnăm agresiunea lui Putin, invazia armată asupra unui stat suveran. Spunem un nu etern oricărui efort îndreptat către refacerea Uniunii Sovietice”, a spus Katalin Novak, arată news.ro.

CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

MTI notează că Novak a afirmat sâmbătă că are responsabilitatea deosebită de a arăta, în calitate de președinte, ce înseamnă pentru ea patria, Ungaria, compatrioții săi, maghiarii și ce crede despre “viața noastră comună și locul nostru în lume”.

La ceremonia de învestire care a avut loc, Katalin Novák a subliniat: viața țării este umbrită de un nor negru, umbra războiului. Ea a explicat că atacul asupra Ucrainei, după primul șoc, a impus găsirea unor răspunsuri imediate și, în același timp, bine gândite, valabile pe termen lung, și din partea Ungariei. După sosirea primilor refugiați în țară pe 25 februarie, maghiarii s-au grăbit să-i ajute fără să-și pună întrebări.

CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări

De atunci,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on