UniCredit va reevalua remunerația CEO-ului Andrea Orcel

scris astăzi, 10:28

UniCredit va reevalua remunerația CEO-ului Andrea Orcel înaintea adunării generale din 2023, pentru a vedea dacă rezultatele obținute de a doua cea mai mare bancă din Italia în perioada 2021-2022 justifică o creștere, potrivit unui document publicat pe site-ul său, transmite Reuters.

Președintele UniCredit, Pier Carlo Padoan, a declarat într-un comentariu trimis prin e-mail că comitetul pentru remunerare al băncii va face o recomandare consiliului de administrație cu privire la salariul CEO-ului ”incluzând opiniile investitorilor și ale părților interesate mai largi”, adăugând că CEO-ul însuși nu a cerut o mărire de salariu, scrie News.ro

CITEȘTE ȘI CONFIRMARE DOCUMENT Ce pregătește Guvernul: Toate categoriile sociale care realizează venituri sau primesc prestații sociale să contribuie la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate

Cel mai recent raport referitor la remunerare al UniCredit a remarcat că structura actuală de remunerare a CEO-ului și un plafon de reglementare – care plafonează salariul variabil la dublul sumei fixe – au împiedicat banca să recompenseze supraperformanța atunci când obiectivele au fost depășite.

”Consiliul de administrație a examinat pachetul salarial al lui Orcel în lumina performanței importante atinse în 2021 sub conducerea sa”, se arată în raport.

”Orcel a indicat separat… el preferă să-și păstreze salariul fix neschimbat și să aibă salariul variabil strâns legat de obiectivele de performanță. Consiliul este de acord… și va reevalua salariul Orcel înainte de adunarea generală a acționarilor din 2023, în lumina rezultatelor și progreselor înregistrate în 2021 și 2022”, a adăugat raportul.

Fostul șef al departamentului de investiții al UBS a venit la UniCredit în aprilie 2021, promițând să inverseze o fază de ”restrângere activă” sub conducerea fostului CEO Jean Pierre Mustier, reticent la risc.

Orcel redresează banca din punct de vedere comercial,

 » Aflați mai multe informații aici.