Unilever: Prețurile de consum nu au atins încă nivelul maxim și vor continua să crească pe termen scurt

scris ieri, 22:16

Directorul general al gigantului de bunuri de larg consum Unilever, Alan Jope, a declarat că prețurile bunurilor de larg consum vor continua probabil să crească pe termen scurt, adăugând că grupul pe care îl conduce are un indicator privind inflația ridicată datorită afacerilor pe piețe precum Argentina și Turcia, transmite CNBC.

Vorbind cu Joumanna Bercetche de la CNBC la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveția, Alan Jope a vorbit despre modul în care firma sa își gestionează operațiunile în climatul actual, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI FOTO Primele fotografii-spion cu noua mașină care va fi fabricată la Craiova

”În ultimele 18 luni, am observat o presiune extraordinară a costurilor de intrare… aceasta se referă la produse derivate petrochimice, produse derivate agricole, energie, transport, logistică”, a spus el.

”De ceva vreme se realizează și am accelerat ritmul de creștere a prețurilor pe care a trebuit să le introducem pe piață”, a adăugat el. „Până acum, răspunsul consumatorului în ceea ce privește volumul a fost foarte redus, consumatorul a fost foarte rezistent”, a spus Jope.

El a mai declarat că ”Vedem perspectiva unei elasticități mai mari a volumului, pe măsură ce costurile energiei de iarnă lovesc, pe măsură ce nivelurile de economii ale gospodăriilor scad și acel tampon dispare și prețurile continuă să crească”, a spus el.

Afla mai multe despre
unilever
preturi  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on