Universitatea Harvard – ANUNȚ privind economia României

scris ieri, 20:27

Atlasul Complexității Economice este un instrument de cercetare și de vizualizare a datelor de la Harvard Growth Lab, utilizat pentru a înțelege dinamica economică și noile oportunități de creștere pentru fiecare țară din întreaga lume.

Dezvoltarea economică necesită acumularea de cunoștințe de producție și utilizarea acestora în industrii tot mai multe și mai complexe. Astfel, clasamentul complexității economice evaluează starea actuală a cunoștințelor de producție ale unei țări. Țările își îmbunătățesc ECI prin creșterea numărului și a complexității produselor pe care le exportă cu succes, arată Universitatea Harvard.

CITEȘTE ȘI TABEL Câți bani au încasat de la stat marii consumatori industriali de energie drept subvenții pentru acoperirea costurilor CO2. Noua listă a beneficiarilor: cine a ieșit și cine a intrat

Conform acestui index, economia României, aflată pe locul al 19-lea în lume ca sofisticare, se află într-o companie selectă, fiind precedată de ce cele ale Italiei (locul 16), Chinei (17) și Franței (18), scrie News.ro.

Pe primele locuri, adică cele mai sofisticate economii din lume, sunt Japonia (1), Elveția (2), Germania (3), Coreea de Sud (4) și Singapore (5).

Datele pe baza cărora a fost întocmit clasamentul sunt cele din 2020, primul an al pandemiei. 

România este luată în calcul în acest clasament din anul 2000, iar poziția cea mai de jos ocupată a fost 39, în anii 2001 și 2003.

România este considerată o țară cu venituri medii superioare, ocupând locul 44 din 133 de țări studiate în topul celor mai bogate economii din punct de vedere al PIB-ului pe cap de locuitor.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on