Urmărire ca în filme: trei tineri băuți au fugit cu mașina, cu poliția pe urmele lor. Unul dintre ei a fost împușcat

Un tânăr de 21 de ani a fost împuşcat de poliţişti, după ce maşina de teren în care se afla nu a oprit la semnalele agenţilor, fiind urmărită de aceştia prin judeţul Suceava.

La un moment dat, maşina de teren a ajuns pe un drum forestier greu accesibil, poliţiştii fiind nevoiţi să se oprească, după ce au tras focuri de avertisment în aer şi apoi spre autovehicul. Tânărul rănit a fost găsit ulterior, în urma unui apel la 112, el fiind transportat la spital, conştient. În maşină se mai aflau doi tineri, toţi fiind băuţi, dar niciunul nu a vrut să le spună poliţiştilor care dintre ei se afla la volan şi de ce nu a oprit la semnal.

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, localităţii Moldoviţa, judeţul Suceava, după ce un echipaj de poliţie din cadrul Sectiei de poliţie rurală Vama a făcut semn să oprească şoferului unui autoturism de teren înmatriculat in străinătate, cu volanul pe partea dreaptă.

”Datorită faptului ca şoferul nu a respectat semnalul şi şi-a continuat deplasarea, mărind viteza, poliţiştii au plecat în urmărirea autovehiculului. Urmărirea s-a efectuat cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, pe drumul judeţean din localitate, şoferul fiind somat prin sistemul acustic, fără a fi posibilă utilizarea mijloacelor din dotare având în vedere rularea într-o zonă rurală locuită. La un moment dat, autovehiculul de teren a virat şi a pătruns pe un drum forestier greu accesibil şi accidentat, poliţiştii continuând urmărirea cu dificultate, dar somând conducătorul auto, prin amplificatorul autospecialei, pentru a opri, în caz contrar urmând a fi folosit armamentul din dotare”, a arătat Poliţia Judeţeană Suceava.

Şoferul nu a oprit, astfel că un poliţist a folosit arma.

”Şoferul urmărit nu s-a supus somaţiilor legale, situaţie în care unul dintre poliţiştii din echipaj a executat două focuri de averisment în plan vertical şi apoi foc spre autovehicul,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on