USR-PLUS s-a prăbușit sub AUR în intenție de vot. Procente INSCOP: Partidul de pe primul loc

Remus Ştefureac, directorul INSCOP Research, a publicat pe pagina sa de socializare rezultatele unui sondaj care arată cum s-a modificat intenţia de vot în ultimii doi ani. Foarte interesante sunt datele din ultimele 6 luni, care arată modificări majore la vârful politicii româneşti. 

“În mod normal, în primele 6-12 luni după preluarea guvernării, partidele aflate la putere ar fi trebuit să aibă scoruri semnificativ mai mari decât cele obţinute în alegeri. Situaţia este însă diferită, partidele aflate la putere având o intenţie de vot similară sau chiar sub votul de la alegerile din urmă cu 7 luni. Explicaţiile sunt mai multe, de la climatul de neîncredere determinat de pandemie, până la sincopele activităţii guvernamentale”, a scris Remus Ştefureac pe Facebook.

PSD a luat fața PNL

Astfel, în loc să crească în sondaje la început de mandat, principalele partide din coaliţia de guvernare sunt în scădere, semn că guvernarea nu funcţionează pe placul alegătorilor. 

Conform sondajului, PNL are o intenţie de vot în iunie 2021 de 26,6%, în condiţiile în care în octombrie 2020 era la 34,5 % în intenţia de vot. PSD a înregistrat o creştere simţitoare faţă de începutul anului 2021, ajungând până la 30,2% în iunie, faţă de 26,8% în februarie 2021 şi 29,9% în octombrie 2020. 

USR-PLUS, aproape cât AUR, care a scăzut

La momentul actual, USR-PLUS are o intenţie de vot de 13,2 % (iunie 2021), cu un procent mai puţin decât AUR, care are 14,2% intenţie de vot. USR-PLUS a reuşit să mai recupereze din diferenţa din mai 2021, când AUR era cotat cu 15,4% intenţie de vot, iar USR-PLUS doar 11,3%. USR-PLUS s-a mai aflat la un nivel atât de scăzut tocmai în martie 2020, când avea 10,2% intenţie de vot. Şi AUR este în scădere de la începutul anului,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on