Valul Omicron ar putea fi mai scurt ca Delta. Medic: ”Abia de săptămâna viitoare vom avea o imagine mai corectă”

Sambata, 01 Ianuarie 2022, ora 21:42

749 citiri

Cercetătorul Octavian Jurma afirmă că cea mai nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, cunoscută sub denumirea Omicron, nu este o ameninţare la fel de mare precum tulpina Delta.

Acesta se referă însă la persoanele vaccinate cu trei doze sau pentru cele care s-au vaccinat după ce au trecut prin boala COVID-19. Dar, abia peste o săptămână autoritățile pot avea o imagine corectă a acestui val.

Medicul subliniază că, în cazul acestei boli, nu se poate pune semnul egal între infectare şi îmbolnăvire, menţionând că schema simplă de vaccin nu împiedică infectarea, dar previne formele grave de boală şi decesul. El mai afirmă că valul 5-Omicron va fi mai scurt decât Delta şi că abia săptămâna viitoare vom avea o imagine mai corectă a valului Omicron.

Octavian Jurma arată că studiile privind noua variantă – Omicron – a virusului SARS-CoV-2 aduc veşti bune în ceea ce priveşte protecţia în faţa formelor grave de boală în cazul persoanelor vaccinate. El precizează că inclusiv cei nevaccinaţi care au avut COVID-19 au „o doză variabilă de protecţie”.

„Deşi Omicron ne infectează cu mult mai mare uşurinţă decât varianta Delta, riscul de spitalizare şi deces este mai scăzut faţă de Delta pentru cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală.

Dacă ai boosterul făcut sau/şi te-ai vaccinat după cei ai trecut prin boală, Omicron nu este o ameninţare la fel de mare pentru tine ca Delta şi probabil chiar mai mică decât Alpha. Pentru cei nevaccinaţi vestea bună este că şi trecerea prin boală oferă o doză variabilă de protecţie, chiar dacă este inferioară celei oferită de booster sau de imunitatea hibridă (cea mai bună)”, scrie Octavian Jurma, sâmbătă după amiază pe Facebook.

”Infectarea nu este acelaşi lucru cu îmbolnăvirea”

„Reţineţi: infectare nu este egal cu îmbolnăvire.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on