Vel Pitar – Românii, vânduți unui mare grup mexican ULTIMA ORĂ

scris ieri, 23:41

Producătorul de produse de panificație Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine și produse de panificație din România, controlat de fondul de investiții Broadhurst Investments, a fost vândut grupului mexican Bimbo, au transmis pentru Profit.ro surse apropiate tranzacției.

Întreaga tranzacție este apropiată de 200 milioane euro.

CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție: Fermele și fabricile companiei Avicola Crevedia, parte a grupului Agroli controlat de “Regele Puiului”, au fost preluate de compania agricolă Vitall

Vel Pitar a fost delistată de la bursă în 2006 de acționarul majoritar Broadhurst, condus de managerul Andrei Siminel. Vel Vitar este parte a grupului New Century Holdings (NCH), ale cărui afaceri sunt coordonate la nivel local de Siminel Andrei.

Reprezentanții NCH au confirmat informațiile Profit.ro.

“Acțiunile societății Vel Pitar SA au fost vândute către grupo Bimbo.

Vel Pitar este o companie deținută de investitori americani (NCH Capital), dar construită și condusă de o echipa exclusiv românească, pe un parcurs de peste 24 de ani.  Este cel mai mare producător de pâine și produse de panificație din România, dar mai mult decât a fi un producător de “pâine”, Vel Pitar este o companie inovatoare.

Pentru echipa NCH România, această tranzacție reprezintă al 27-lea exit de mare succes din companiile deținute, la care se adaugă 873 de tranzacții de exit mai mici dar peste 50.000 euro fiecare, situând echipa NCH România în top 1% mondial că IRR pe termen lung.

Grupul de manageri români lucrează în continuare la atragerea de noi resurse prin European Investment Fund, NCH și alți investitori.

Suntem specializați nu doar în restructurarea companiilor, ci am evoluat în cei peste 20 de ani de când lucrăm împreună către creșterea companiilor administrate și atingerea potențialelor maxime de performanță”,

 » Aflați mai multe informații aici.