Verificarea care te ajută să nu îți bubuie casa. Cum să eviți ca locuinţa ta să nu devină o bombă cu ceas

În urmă cu o lună, aflam că explozia din Burdujeni (Suceava) a fost declanșată când proprietarul apartamentului a aprins lumina, pe fondul unei scăpări de gaz. În urma evenimentului, au fost rănite grav cinci persoane, iar alţi 40 de locatari s-au autoevacuat. Una dintre victimele exploziei produse a decedat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Imobilul a fost grav avariat.În urma activităților desfășurate de către comisia mixtă la fața locului, în dimineața zilei de 5 decembrie, s-a concluzionat drept cauză probabilă de producere a evenimentului: aprinderea prin inițiere a gazelor combustibile (metan), rezultate în urma unor scurgeri accidentale.

Cum putem evita ca apartamentul nostru să se transforme într-o bombă cu ceas pentru noi, cei care locuim acolo, dar și pentru vecini? Aflăm în rândurile de mai jos.

Am contactat Inspectoratul pentru Situații de Urgența “Bucovina” al județului Suceava pentru a afla cum putem evita ca apartamentul nostru să devină bombă cu ceas.

„În ceea ce privește cauza exploziei (neurmată de incendiu) din dimineața zilei de 5 decembrie, ora 4:04, care a avut loc în imobilul de locuit colectiv situat în municipiul Suceava, pe str. Rarău, nr. 4, vă comunicăm următoarele:

În urma activităților desfășurate de către comisia mixtă la fața locului, în dimineața zilei de 5 decembrie, s-a concluzionat drept cauză probabilă de producere a evenimentului: aprinderea prin inițiere a gazelor combustibile (metan), rezultate în urma unor scurgeri accidentale.

Precizăm faptul că, în prezent, evenimentul face obiectul unei lucrări penale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, urmând a se dispune procedural conform competențelor în materie penală.

La finalizarea verificărilor și după administrarea întregului material probator, inclusiv a expertizelor dispuse, se vor stabili toate cauzele și circumstanțele producerii nefericitului eveniment”.

„În privința recomandărilor solicitate,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on