Veste proastă pentru Sandu, Pescariu, Florică și Tatomir. Ultima șansă pentru DNA. Decizia de ultimă oră a Înaltei Curți în Dosarul Microsoft 3

Luni, 12 Decembrie 2022, ora 21:50

1704 citiri

Procurorii DNA mai au o șansă pentru a anula decizia de trimitere spre rejudecare a Dosarului Microsoft 3, în care Gabriel Sandu a fost achitat alături de Dinu Pescariu, Claudiu Florică și Călin Tatomir pentru mega-frauda cu licențe software în valoarea de 18 milioane de euro.

Completul de 5 judecători al Înaltei Curți a admis luni, 12 decembrie, recursul în casației declarat de procurorii DNA împotriva deciziei din data de 12 septembrie 2022, prin care dosarul a fost trimis spre rejudecare la Secția Penală.

Este vorba de soluționarea apelului în Dosarul Microsoft 3, în care fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, fostul jucător de tenis Dinu Pescariu, omul de afaceri Claudiu Florică şi Călin Tatomir – fost director general al Microsoft România – au fost achitați, toți, pe data de 15 noiembrie 2022.

Nu este pentru prima oară când dosarul se reia de la zero. Prima oară, pensionarea unui judecător a dus la reluarea dezbaterilor. A doua oară, pe 12 septembrie 2022, C5 al ICCJ a deciz trimiterea cauzei spre rejudecare la fond. Cauza oricum e în prag de prescripție, având în vedere că faptele datează din 2009-2010.

Până la discuții cu privire la prescripție, judecătorii au acordat termen pe 30 ianuarie 2023 pentru judecarea recursului în casației declarat de DNA, o cale extraordinară de atac împotriva deciziei din apel, aceea a trimiterii spre rejudecare.

Iată minuta Înaltei Curți:

  • „Admite în principiu cererea de recurs în casatie formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Natională Anticoruptie împotriva deciziei penale nr. 64 din data de 12 septembrie 2022 pronuntată de Înalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de 5 judecători în dosarul nr.2996/1/2022,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on