Vestea bună pentru salariați din Ordonanța dată de Guvern la finalul anului 2021. Ce se întâmplă cu salariile. Angajatorii vor fi obligați

Ordonanța de Urgență dată de Guvern la final de 2021 aduce multe vești proaste, în special financiare, pentru multe categorii, dar are și unele părți bune. 

Citește și: ”Surprizele” din Ordonanța dată de Guvern la final de an 2021. Veste proastă pentru cine iese la pensie în 2022. Nu sunt singurii vizați

Vorbim despre Ordonanța de Urgență 130 din 17 decembrie 2021, privind ”unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative”. 

Schimbare pentru salariați

Una dintre cele mai importante modificări aduse de Ordonanță se referă la timpul în care un salariat poate fi ținut pe salariul minim. 

”(2^1) Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit în condițiile alin. (1) poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maximum 24 de luni de la momentul încheierii contractului individual de muncă. După expirarea perioadei respective, timp în care salariatul va fi calificat sau nu, acesta va fi încadrat cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

(2^2) Prevederile alin. (2^1) se aplică și pentru salariatul încadrat cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, care are deja încheiat un contract individual de muncă cu o durată de peste 24 de luni.” arată modificarea. 

Prin urmare, un salariat angajat pe salariul minim brut nu poate fi ținut pe acesta mai mult de 24 de luni. După doi ani, se consideră că angajatul a fost calificat și va trebui încadrat cu un salariu de bază superior celui minim brut. 

Salariul minim a crescut în 2022

De la 1 ianuarie 2022, salariul minim brut din România se mărește la 2.550 de lei. Angajatul care este încadrat pe salariul minim brut primește în mână 1524 de lei.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on