Victorie mare a lui Cristi Dănileţ în dosarul TikTok: A învins “mafia” din CSM în justiţie

Judecătorul Cristi Dănileţ anunţă, luni, că a câştigat definitiv procesul în care contesta excluderea din magistratură pentru filmuleţe postate pe Tik Tok. Decizia instanţei este definitivă, dar judecătorul anunţă că mai are două procese pe rol. Înalta Curte a înlocuit măsura cu avertisment, iar în 16 decembrie intră în vigoare o nouă lege care prevede că fapte de acest fel nu vor mai fi sancţionate deloc.”Am câştigat procesul cu CSM. Primul, din cele trei”, anunţă, luni, pe Facebook, Cristi Dănileţ. 

Acesta explică faptul că, în 13 decembrie 2021, era sancţionat de CSM ”la modul cel mai drastic: pentru două filmuleţe ce ţin de viaţă privată postate pe TikTok”. 

”Am fost sancţionat cu EXCLUDEREA. Din cele 6 sancţiuni aplicabile unui magistrat, mi s-a dat cea mai aspră. Deşi soluţia nu era definitivă, am fost imediat suspendat din funcţie: adică mi s-au luat dosarele penale (astfel că judecata a fost reluată de la zero de alţi judecători), am fost oprit să mai merg la serviciu şi am fost lăsat fără niciun fel venituri (deşi am o mamă şi o fiică în întreţinere). Noroc cu bunii mei colegi care au făcut, lunar, chetă ca să mă pot descurca”, a mai Dănileţ. 

Potrivit acestuia, legea prevede că CSM trebuie să motiveze soluţia în mod obligatoriu în 20 de zile. 

”Am primit motivarea după…6 luni. Am declarat recurs, a venit vacanţa de vară, apoi în toamnă a fost primul termen de judecată când mi-am angajat avocat, pe doamna Nicoleta Popescu, iar azi, 12 dec. 2022, s-a judecat definitiv recursul. Completul de 5 judecători al ICCJ a decis că sancţiunea dată de CSM este greşită şi a schimbat-o în AVERTISMENT, adică cea mai puţin severă din cele şase sancţiuni posibile”, a mai scris Dănileţ. 

Potrivit acestuia,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on