VIDEO | Cărbunaru: În prezent, nu se pune problema demiterii vreunui membru al Cabinetului ca urmare a accidentului de la CEO Oltenia ⋆ Universul.net

Foto: Inquam Photos / George Calin

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, miercuri, că, la acest moment, nu se pune problema demisiei sau a demiterii vreunui membru al Cabinetului, ca urmare a tragicului accident petrecut la Cariera Jilţ Sud din cadrul CEO Oltenia, subliniind că, indiferent de nivelul de responsabilitate, orice măsuri vor fi luate ţinându-se cont de concluziile anchetei judiciare şi ale echipelor care derulează verificări în acest caz, informează Agerpres.

„Chestiunea responsabilităţilor privind tragicul accident de la CEO Oltenia va fi stabilită în urma anchetei judiciare şi pe baza concluziilor echipelor de verificare. Orice măsuri, indiferent de nivelul de responsabilitate, vor fi luate, vor ţine cont doar de aceste elemente. Pentru a evita interpretări eronate ale situaţiei de fapt, la nivelul Guvernului, la acest moment, nu se pune problema demisiei sau demiterii vreunui membru al Cabinetului”, a afirmat Cărbunaru, într-o precizare transmisă presei.

Anterior, întrebat într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria dacă au existat discuţii în Guvern despre o eventuală demisie sau demitere a ministrului Energiei, Virgil Popescu, în urma accidentului de la CEO Oltenia, Cărbunaru spusese: „Deciziile legate de exercitarea funcţiei publice, pe lanţul de răspundere care intervine în cazul acestui tragic accident, unele dintre ele am văzut deja că se întâmplă şi sunt legate de decizii personale ale celor care au ales să îşi depună mandatul, mă refer la o parte din managementul local”.

„În privinţa evaluării de ansamblu a responsabilităţilor şi, pe cale de consecinţă, măsurile care vor fi decise, vă asigur că vor fi prezentate toate aceste elemente când va fi evaluată întreaga situaţie. Deci, lanţul de responsabilităţi se va reflecta în mod coerent şi corespunzător la finalul acestei evaluări. Demisia e un act unilateral, nu se pune problema de a aştepta o demisie,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on