VIDEO | Ce i-a impresionat pe doi americani care trăiesc de șase ani în România ⋆ Universul.net

Pablo și Bethany sunt din Statele Unite ale Americii, însă în anul 2016 au decis să se mute în România, în Brașov, alături de cele două fete ale lor, scrie ziare.com .

Cei doi au un canal de YouTube unde împărtășesc urmăritorilor toate aventurile lor din viața de zi cu zi, însă în urmă cu o lună au decis să filmeze un videoclip despre cele zece lucruri care i-au șocat la țara noastră atunci când s-au mutat și care sunt total atipice pentru americani.

”Numărul 1. Trebuie să plătești o taxă dacă vrei să călătorești cu mașina în afara orașului în care trăiești. Deci, dacă vrei să pleci undeva în weekend, trebuie să plătești această taxă. Cred că o poți plăti și anual în avans, la orice benzinărie.

Numărul 2. La restaurant, chelnerii nu îți iau cardul, plătești la masă. În America, chelnerii îți iau cardul, se duc în spate, plătesc, iar apoi ți-l aduc. Aici, în România, îți aduc POS-ul la masă, nu pleacă niciodată cu cardul tău. E cel mai bun sistem.

Numărul 3. E perfect normal să dai mesaj, email sau să îți suni doctorul de familie direct. Și cred că nu doar cel de familie. Când m-am operat, i-am trimis direct chirurgului câteva întrebări printr-un mesaj, după operație, mi-a lăsat numărul lui personal. În America nu se întâmplă asta, îi dai e-mail asistentei, care poate va transmite mesajul doctorului.

Numărul 4. Când comanzi ceva și alegi livrarea acasă, nu o să îți lase coletul la intrare. Trebuie să fii acasă. În America, dacă comanzi ceva și nu ești acasă, pur și simplu ți-l lasă pe scările de la intrare.

Numărul 5. Atunci când e ziua ta, trebuie să le faci cinste prietenilor sau tuturor persoanelor pe care le inviți să sărbătorească alături de tine.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on