VIDEO | Ce s-a ales de uzina care a produs prima pompă nucleară românească. O echipă de exploratori urbani a surprins scene demne de un film post-apocaliptic ⋆ Universul.net

Scene post-apocaliptice surprinse de niște exploratori urbani în zona Bucur Obor a Capitalei, pe un teren care a aparținut unuia dintre mamuții industriali ai României.

Cândva un blazon al industriei românești, AVERSA S.A. trăiește acum „miniatural” sub denumirea AVERSA DP Pumps, după asocierea cu Drakos Polemis Group. În urma uzinei a rămas un teren 97.000 de mp, un imens deșert de moloz și documente peste care se vor înălța, în viitorul apropriat, turnurile de sticlă ale unui proiect imobiliar.

Însă până atunci, clădirile dărăpănate vorbesc încă despre gloria apusă a uzinei din care a ieșit prima pompă nucleară românească. O afacere longevivă care, totuși, n-a supraviețuit tranziției post-comuniste.

Canalul de urbex (explorări urbane) „Niște unii” a surprins haosul de documente care a rămas în urma demolărilor.

Demolarea clădirilor a început vara trecută. Pe 31 mai 2022, investitorul a obținut autorizație de demolare de la Primăria Sectorului 2 pentru clădirile de pe terenul fabricii. Investitorul, SKYLIGHT RESIDENCE S.R.L., mai rămâne să primească și avizul de construcție.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on