VIDEO | CM de fotbal, grupa G: Brazilia, învinsă de Camerun cu 1-0 ⋆ Universul.net

Selecţionata Camerunului a învins echipa Braziliei cu scorul de 1-0 (0-0), vineri seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, în Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, însă nu a reuşit calificarea în optimile de finală, informează Agerpres.

”Leii neîmblânziţi” au câştigat prin golul lui Vincent Aboubakar (90+3) meciul cu o echipă a Braziliei care s-a mulţumit cu puţin şi care a crezut cu simpla prezenţă pe teren va fi de ajuns pentru a obţine victoria în faţa unei formaţii cu şanse mici de a merge mai departe.

Camerunezii au făcut cel mai bun meci al lor la acest turneu final şi au obţinut o victorie pe care o aşteptau din 2002. Africanii aveau opt înfrângeri consecutive la Cupa Mondială după meciul pierdut la debutul turneului din Qatar, iar apoi au remizat cu Serbia şi au învins Brazilia.

Brazilia nu mai pierduse din iulie 2021 (0-1 cu Argentina în finala turneului Copa America), având o serie de 14 victorii şi 3 egaluri.

Cu o formulă fără mulţi jucători de bază (accidentaţi sau menajaţi de selecţionerul Tite), Brazilia a controlat jocul şi a avut o posesie net superioară, 54%-30% (16% in contest), şi 21-7 şuturi la poartă (8-3 pe poartă), însă fost lipsită de claritate în joc şi concentrare în faţa porţii. De asemenea, portarul Epassy a avut o serie de intervenţii remarcabile.

Martinelli nu l-a putut învinge pe portarul camerunez (14, 45+1), ”veteranul” Dani Alves a fost imprecis din lovitură liberă (34), Epassy a apărat şi şutul lui Antony (38), iar Rodrygo (45+2) a şutat pe lângă poartă.

Camerunezii au avut o singură oportunitate, însă destul de mare, portarul Ederson (45+3) salvând golul la mingea trimisă cu capul de Mbeumo.

 » Aflați mai multe informații aici.