VIDEO | CM de fotbal, grupa H: Uruguayul a învins Ghana cu 2-0, dar Coreea de Sud s-a calificat în optimi ⋆ Universul.net

Selecţionata Uruguayului a învins echipa Ghanei cu scorul de 2-0 (2-0), vineri, pe Al Janoub Stadium din Al Wakrah, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, insuficient pentru a merge în optimile de finală, unde s-a calificat Coreea de Sud, informează Agerpres.

”Celeştii” au obţinut în cele din urmă o victorie de palmares, prin dubla lui Giorgian de Arrascaeta (26, 32), nefiind capabili să marcheze încă un gol minutele de final, după ce Coreea de Sud a înscris în celălalt meci, care să îi ducă în optimi.

Obligaţi să obţină victoria, sud-americanii au început mai ofensiv şi Nunez (13) a fost deposedat la 15 metri de Seidu, într-o situaţie periculoasă.

În min. 16, la primul atac mai serios al africanilor, Jordan Ayew a şutat la poartă, portarul Rochet a respins, însă faza a continuat şi Kudus a căzut în duel cu goalkeeper-ul sud-american. Au urmat momente confuze ale brigăzii de arbitri: asistentul a semnalizat ofsaid la Andre Ayew, aflat pe direcţia mingii şutate de fratele său, dar centralul Siebert a fost chemat la monitorul VAR şi a acordat în cele din urmă penalty. Andre Ayew (21) a executat slab şi Rochet a apărat.

Faza i-a întărâtat şi mai mult pe Suarez şi colegii săi, care au fost aproape de gol în min. 23, când Nunez a şutat pe lângă portarul Ati Zigi, dar Salisu a respins din faţa porţii goale, salvând un gol ca şi făcut.

În min. 26, Suarez a fost găsit bine în careu de Nunez, a profitat de erorile fundaşilor ghanezi şi a şutat la poartă, Ati Zigi nu a putut reţine, iar De Arrascaeta a înscris cu capul.

În min. 32, vedeta lui Flamengo a reuşit dubla,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on