VIDEO Cocalarul cu BMW care trăgea un cal și șoferul care a filmat, amendați drastic de poliție

Ploaie de sancţiuni după o filmare virală pe Internet. Cei doi şoferi care au fost protagonişti ai unui incident filmat şi postat pe grupul Radar Botoșani au fost sancţionaţi de poliţişti. Cei doi au fost identificaţi şi invitaţi la sediul Poliţiei, fiecare primind câte două sancţiuni.
Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, polițiștii s-au sesizat şi au identificat șoferii implicați, aceștia fiind sancționați contravențional. Astfel, conducătorul auto care a legat animalul de mașină a fost sancționat contravențional cu 435 lei pentru nerespectarea regulilor de circulație privind conducerea animalelor de povară. De asemenea, acesta s-a mai ales cu o amendă de 3000 de lei. Asta pentru nerespectarea condiţiilor minimale de bunăstare specifice cabalinelor. Nici cel care a filmat nu a scăpat de sancţiunile poliţiştilor rutieri. „Conducătorul auto care a filmat evenimentul a fost sancționat contravențional cu 725 lei amendă și reținerea permisului de conducere în vederea suspendării pe 90 de zile, pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii unui autovehicul pe drumurile publice fără dispozitiv mâini libere şi depășire neregulamentară”, a precizat comisar șef de poliție Silion Anca, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Totul a pornit după ce un tânăr a postat un filmuleţ în care vrea să prezinte o serie de nereguli. Nu a realizat, însă, că şi el a încălcat legea.

Incident filmat şi ajuns viral în mediul online

În imaginile postate pe Radar Botoşani se vede cum un cal era legat în spatele unui autoturism BMW aflat în mişcare. Calul alerga în urma autoturismului pe marginea drumului, semne clare ale unui abuz. Indignat, tânărul a filmat de la volanul unui microbuz şi a postat imaginile în mediul online. Ceea ce nu a luat în calcul, însă, a fost faptul că acesta filma cu telefonul în mână în timp ce conducea şi a şi depăşit pe o porţiune de drum cu linie continuă.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on