VIDEO | Internauții pro-Kremlin se folosesc de imaginile NASA pentru a lăuda succesul bombardamentelor rusești asupra Ucrainei ⋆ Universul.net

NASA a prezentat săptămâna aceasta imagini satelitare ale Ucrainei în beznă, din cauza penelor masive cauzate de bombardamente ruseşti, miercuri, imagini amplu postate pe reţele de socializare de către conturi pro-Kremlin cu scopul de a lăuda succesul Moscovei, relatează AFP, citată de News.ro.

Într-o fotografie realizată de Agenţia spaţială americană la 24 noiembrie, la o zi după aceste atacuri, apre o masă în mare parte întunecată în mijlocul Europei, relevând o Ucraină afectată de pene de curent, în timp ce Moscova şi aglomeraţia moscovită, în Rusia, stălucesc puternic, mai la nord.

Altă fotografie – datată în ianuarie – surprinde marile aglomeraţii din Ucraina în mare parte luminate.

Cele două imagini, puse una lângă alta, arată amploarea penelor de curent cazuate de către bombardamentele ruse în Ucraina.

PESTE ŞASE MILIOANE DE GOSPODĂRII FĂRĂ CURENT

”!Infrastructura Ucrainei va fi demolată, iar Ucraina va fi trimisă în secolul al XVIII-lea”, avertiza miercuri, la BFMTV, vicepreşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, Piotr Tolstoi.

Peste şase milioane de gospodării ucrainene nu aveau curent vineri, în scădere de la cele 12 milioane de miercuri, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Kievul – 600.000 de gospodării fără curent -, Odesa, Liovul, Viniţia şi Dnipropetrovskul sunt cele mai afectate oraşe de aceste pene,.

Strategia Moscovei vizează – începând din octombrie – bombardarea instalaţiilor energetice ucrainene.

Această strategie este denunţată drept o ”crimă de război” de către aliaţii din Occident al Ucrainei.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on