VIDEO La Reșița oamenii se descalță când urcă în primul tramvai modern ajuns în oraș

Un tramvai nou livrat de firma turcă Durmazlar a ajuns recent în Reșița.Acesta este primul tramvai din cele 12 pe care municipiul le va achiziționa, potrivit contractului semnat în 2020, iar oamenii au urcat desculți, de frică să nu murdărească..”Primul tramvai turcesc a ajuns cu bine la Reșița cu un transport agabaritic, iar pe parcursul anului vor veni și celelalte 12. Acestea vor fi garate în depoul de la Renk.Valoarea unui tramvai este de circa două milioane de euro. Administrația locală spune că noile tramvaie sunt supuse testelor la firma producătoare, iar de omologarea lor pentru Europa se ocupă o firmă din Polonia”, au transmis autoritățile, potrivit ziare.com

Într-un video publicat de sursa citată apar mai multe persoane care se descalță când se urcă în tramvai, lăsându-și încălțămintea la uși.

Gestul probabil că nu are legătură atât cu obiceiul locuitorilor țării vecine de a se descălța la intrarea într-o casă sau spațiu privat, cât cu faptul că tramvaiul urma să fie vizitat de presă sau autorități, iar celor care s-au urcat în acesta le-a fost teamă să nu murdărească linoleumul, notează clubferociar.roTramvaiele au o capacitate de 137 de persoane și sunt dotate la standarde europene. Viitorii vatmani au început deja pregătirea la Timișoara. 

Sursa: infocs.ro

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on