VIDEO | Lovitură ucraineană devastoatare asupra unei cazărmi rusești din Makiivka. Kievul și bloggerii ruși vorbesc de sute de militari uciși și răniți ⋆ Universul.net

Sursa: Twitter

ACTUALIZARE. Ministerul rus al Apărării a confirmat, luni, uciderea a 63 de militari, la Makiivka. Bloggeri ruși naționaliști vorbesc însă de un bilanț mult mai rău.

Kievul a declarat luni că a doborât toate dronele trimise de Rusia într-un nou val masiv de atacuri ce a avut loc pentru a treia noapte consecutiv – fapt fără precedent, care marchează o intensificare a loviturilor asupra Ucrainei, fiind vizate inclusiv ţinte civile. În acelaşi timp, Ucraina ar fi reuşit o lovitură majoră la Makiivka, oraş din Doneţk, unde ar fi făcut sute de victime în rândul soldaţilor ruşi după ce a atacat cu rachete o şcoală transformată în cazarmă pentru trupele de ocupaţie, transmite News.ro.

Kievul, dar şi bloggerii naţionalişti ruşi afirmă că sute de soldaţi ruşi au murit în atacul de la Makiivka, în timp ce oficialii instalaţi de Moscova în regiune vorbesc despre un număr mare de victime, fără a oferi un număr, relatează Reuters.

Rusia a început noul an cu atacuri nocturne consecutive asupra oraşelor ucrainene, inclusiv la Kiev, la sute de kilometri de liniile de front, ceea ce marchează o schimbare de tactică după luni în care Moscova lansa de obicei astfel de lovituri la un interval de aproximativ o săptămână. După ce a lansat zeci de rachete pe 31 decembrie, Rusia a lansat zeci de drone Shahed, de fabricaţie iraniană, pe 1 şi 2 ianuarie.

Dar Kievul a anunţat luni că a doborât toate cele 39 de drone din ultimul val de atacuri, inclusiv 22 deasupra capitalei. Ucraina susţine că noua tactică a ruşilor este un semn al disperării, deoarece capacitatea Ucrainei de a-şi apăra spaţiul aerian s-a îmbunătăţit.

Rusia a încercat să distrugă infrastructura energetică a Ucrainei timp de luni de zile,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on