VIDEO MAI: Peste 25.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor fi la datorie zilnic, în weekend

Aproximativ 25.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră vor fi la datorie zilnic, în perioada Revelionului, pentru asigurarea măsurilor de protecţie şi siguranţă a cetăţenilor.

“Aproximativ 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor acţiona zilnic, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi contravenţiilor, pentru fluidizarea traficului pe drumurile solicitate în această perioadă, dar şi la trecerea frontierei, precum şi pentru asigurarea unei intervenţii rapide în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, inclusiv cele provocate de vremea severă”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), peste 9.000 de poliţişti vor acţiona cu 4.000 de autospeciale în perioada menţionată.

“O atenţie deosebită va fi acordată menţinerii climatului de siguranţă publică în noaptea dintre ani. Forţele Ministerului Afacerilor Interne vor fi suplimentate pentru a preveni comiterea de fapte ilegale şi pentru a putea acţiona rapid în sprijinul cetăţenilor, iar echipajele SMURD vor fi pregătite să intervină pentru acordarea primului ajutor medical”, a spus Dajbog.

Potrivit estimărilor de la acest moment, de Revelion vor fi organizate aproximativ 60 evenimente publice, la care ar putea participa peste 120.000 persoane.

Cele mai semnificative evenimente vor fi organizate în Bucureşti (15.000 persoane), Craiova, Piatra Neamţ şi Ploieşti (câte 10.000 persoane).

“Atragem din nou atenţia asupra pericolului pe care îl pot reprezenta articolele pirotehnice. Utilizarea acestora poate provoca vătămarea corporală a persoanei care le foloseşte sau a celor din jur. Pentru a preveni producerea unor accidente grave, este mai bine ca articolele pirotehnice să fie utilizate în mediu securizat de personal specializat”, a mai spus oficialul MAI.

Monica Dajbog a precizat că, în fiecare zi, vor acţiona în medie 1.500 de poliţişti rutieri, mobilizarea maximă fiind joi, vineri şi duminică, atunci când sunt aşteptate valori mari de trafic.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on