VIDEO | Pele, condus pe ultimul drum de mii de oameni ⋆ Universul.net

Legendarul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento – Pele a fost înmormântat, marţi, la cimitirul vertical Memorial Necrópole Ecumênica din Santos.

După un priveghi de 24 de ore pe stadionul Vila Belmiro, unde peste 230.000 de persoane i-au adus un ultim omagiu, între acestea fiind şi preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, dar şi şeful FIFA, Gianni Infantino, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a început o procesiune pe străzile din Santos.

Sicriul, purtat de militari, a fost dus cu o maşină de pompieri, mii de persoane aflându-se pe traseu, relatează News.ro.

Cortegiul funerar a trecut şi prin casa mamei lui Pele, Celeste, care are 100 de ani şi care nu ştie că fiul ei a murit, familia a preferat să nu-i spună, deoarece starea ei de sănătate este fragilă.

La balconul casei s-a aflat sora lui Pele, Maria Lucia, în vârstă de 78 de ani, care a mulţumit fanilor pentru gândurile bune.

Oraşul Santos a fost „paralizat” marţi, magazinele fiind închise, deoarece toată lumea era pe străzi în aşteptarea trecerii cortegiului funerar.

Oamenii au scandat numele lui Pele şi au aplaudat la trecerea cortegiului.

Multidões na orla de Santos esperam pela passagem do cortejo com o corpo de Pelé. A cidade está parada. Janelas repletas de pessoas com celulares. Garis, comerciantes, seguranças e motoristas pararam para ver o Rei passar.#AdeusPelé pic.twitter.com/H79tGEXor1

— Guilherme Caetano (@guiicaetano) January 3, 2023

Conducerea Memorialului Necropolei Ecumenice a confirmat că Pelé va fi înmormântat la etajul 1 din cauza logisticii de vizitare şi nu la etajul 9 a cimitirului vertical.

A saga termina aqui: Memorial Necrópole Ecumênica. O cortejo deve chegar em breve onde o corpo de Pelé ficará daqui em diante.

 » Aflați mai multe informații aici.