VIDEO | Prinţul Harry, deghizat în Spider-Man pentru copiii care şi-au pierdut un părinte în slujba armatei britanice ⋆ Universul.net

Sursa: captură video

Prinţul Harry a îmbracat costumul de super-erou pentru o cauză nobilă. Într-un videoclip, publicat sâmbătă pe YouTube, Ducele de Sussex s-a costumat în Spider-Man pentru a se adresa copiilor care şi-au pierdut un părinte în slujba armatei britanice, transmite News.ro.

„Crăciunul este o perioadă în care ne este foarte dor de cei dragi, iar asta e normal”, spune el, ascuns în spatele costumului său roşu şi albastru. „Şi este posibil să ne simţim vinovaţi că ne distrăm fără părinţii noştri. Dar sunt aici să vă asigur că părinţii noştri vor întotdeauna să ne distrăm”.

Acest videoclip este rezultatul unei colaborări dintre Prinţul Harry şi organizaţia de caritate Scotty’s Little Soldiers, care sprijină copiii soldaţilor care au murit slujind în armata britanică.

„Nu vă simţiţi vinovaţi”, continuă el. „Ai voie să te distrezi de minune, mai ales cu cei de la Scotty’s Little Soldiers. Aşa că hai, distrează-te… şi Crăciun fericit”, a încheiat el, scoţându-şi masca pentru a-şi dezvălui faţa.

Nu este prima dată când Prinţul Harry, care şi-a pierdut mama la vârsta de 12 ani, colaborează cu Scotty’s Little Soldiers. În 2019, soţul lui Meghan Markle a postat un videoclip similar în care apărea ca Moş Crăciun.

După cum relatează revista People, Scotty’s Little Soldiers a fost creat în 2010 de Nikki Scott, la un an după ce soţul ei, caporalul Lee Scott, a murit în Afganistan. Prinţul Harry a cunoscut-o în 2017 la un eveniment la Buckingham.

Asociaţia sprijină copiii prin educaţie, prin organizarea de evenimente (în special petrecerea lor anuală de Crăciun) sau oferindu-le cadouri şi, de asemenea, îi ajută pe părinţii îndoliaţi.

VIDEO | Trailerul documentarului „Harry&Meghan” stârneşte controverse în Marea Britanie

 » Aflați mai multe informații aici.