VIDEO | Rușii susțin că au doborât un OZN ⋆ Universul.net

Un obiect misterios descris de un agent de știri local drept „OZN” a fost doborât în ​​regiunea Rostov, din sudul Rusiei, informează Newsweek.

Vasili Golubev, guvernatorul regiunii Rostov, a scris pe Telegram că un „obiect de dimensiuni mici în formă de minge” a fost reperat zburând „în aer” la o altitudine de aproximativ o milă și jumătate, pe 3 ianuarie a.c.. Golubev a declarat că „a fost luată decizia de a-l lichida”, în cazul obiectului reperat deasupra satului Sultan Sala din districtul Miasnikovsky.

„Îi îndemn pe toți să rămână calmi. Pentru asigurarea securității sunt implicate toate forțele și mijloacele. Cerul este asigurat de apărarea antiaeriană”, a adăugat el, fără a preciza ce era obiectul doborât.

Publicația locală de știri Pivyet Rostov a publicat o știre care anunța că „un OZN sub forma unei mingi a fost doborât pe cer”.

Canalele Telegram din acea noapte au descris modul în care funcționau sistemele de apărare aeriană din Rostov. Postul Ostorozhna, Novosti a publicat un videoclip care arată un obiect strălucitor zburând și apoi explodând pe cer.

„Uite, a dispărut altul”, se aude cineva spunând în clip, care a fost intitulat: „un alt videoclip cu activitatea apărării aeriene regionale a Rostov”. Un martor a povestit că „a fost o explozie foarte puternică” și că „totul în casă s-a cutremurat. Ne-am dat seama că apărarea antiaeriană era în funcțiune”.

Newsweek a contactat biroul guvernatorului pentru comentarii suplimentare.

Rostov se învecinează cu Marea Azov, care este legată de Marea Neagră prin strâmtoarea Kerci, o locație strategică pentru ambele părți ale războiului din Ucraina. De la începutul invaziei lui Vladimir Putin , regiunea de lângă Ucraina a fost supusă bombardamentelor regulate și atacurilor cu drone.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on